„Din ce ai, poți să-ți faci Rai!

Aşa ziceau bunicii noştri: „Din ce ai, poți să-ți faci Rai!”. Totul, în viață, pentru mine, se rezumă la modul în care cultivăm în noi starea de mulţumire. Mulţumire faţă de Dumnezeu, faţă de semeni dar, mai ales, față de propria persoană.

Într-o societate care ne hrăneşte cu felurite concepte psiho-sociale de genul „tu decizi”, „tu trebuie să fii cel mai puternic” „gândeşte liber” „we love to entertain you”, omul contemporan a pierdut imboldul şi nevoia interioară de a îngenunchea şi de a mulțumi. Însă, flacăra nu a fost stinsă de tot. A rămas o scânteie, o licărire sfântă în fiecare. Suntem mai mult sau mai puţin conştienţi de această scânteie, dar ea pâlpâie, indiferent de cât de mult vrem noi să o stingem. Dumnezeu are momentul rezervat pentru fiecare, atunci când din scânteie, poate, se va aprinde o flacără puternică.

De ce vă introduc în toată această atmosferă? Pentru a vă răspunde la întrebarea: „Cum s-a născut Jurnalul?” Tocmai din dorinţa ca eu să nu uit, a mulţumi. Este un mod, un motiv, de a spune un MULŢUMESC oamenilor cu care mi-am intersectat şi unit viața. Pentru o clipă ori pentru mai multe. S-au plămădit aceste pagini din dor şi drag. Dor de RAI! Dor şi Drag pentru Oameni, Sfinţi, Poveşti, Icoane, Mănăstiri, Fapte, Orient creştin, Zâmbete… Unde nu este POVESTE, nu este nimic!

Slujitorul Jurnalului, este şi va rămâne, indiferent de context, un om ce crede până la capăt, dincolo de toate situațiile prin care trecem într-o viață,  „Din ce ai, poți să-ți faci Rai!” Și că „Cerul nu este sus, Cerul este în NOI!

 

Un comentariu la „„Din ce ai, poți să-ți faci Rai!

  1. Frumos acest „Jurnal de migrant”! Mă bucur mult că l-am descoperit, întâmplător, într-o postare pe Facebook. Citesc cu plăcere, cu emoție, cu încântare. Admir discreția autorului, dar, mai ales, puterea de a transpune în cuvinte trăiri, gânduri, imagini. Îmi place stilul simplu, dar atât de profund. Îmi place cum răzbate, sincer şi pertinent, ortodoxia din aceste rânduri. Chiar frumos!…

    Apreciat de 5 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s